naturalis naturalis   naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis Twój koszyk jest pusty.
E-mail: info@naturaliskosmetyki.pl
naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis
naturalis
  Jesteś tu: » START » Laboratorium » Aktywne składniki (23) » CERAMIDY KOMPLEKS - SK Influx
naturalis
Aktywne składniki (23)
 


 

 



powyżej 400 zł



Opinie klientów
Dodaj swoja opinie o:
CERAMIDY KOMPLEKS - SK Influx



świetnie wygładza skórę, daje duży komfort, jakiego nie uzyskałam używając różnych kremów, czysklepowych" maseczek. Pyszności!1 [czytaj]
Autor: koraliczek
Data: 2010-01-21


Niezbędnik w sezonie grzewczym :D Ratuje wysuszoną buzię i nie zapycha. Sprawdza się tez świetnie w mgiełce do włosów kręconych - ogranicza pierzenie włosów i poprawia ich ogólny stan.1 [czytaj]
Autor: confused.girl
Data: 2009-04-11


Idealny produkt dla skóry traktowanej kwasami, retinoidami czy rolką. Super nawilża, wygładza, zmiękcza, likwiduje podrażnienia. Gorąco polecam!1 [czytaj]
Autor: malinowa
Data: 2009-02-11

Opinie klientów
Dodaj swoją opinie
Wszystkie opinie: (6)


                               
  Pielęgnacja cery suchej

[...][czytaj]

 
Informacje o nowych produktach i promocjach!




CERAMIDY KOMPLEKS - SK Influx

Cena:

Dostępne Opcje:
gramy:
Ilość:





 

Opis

Idealnie chroni skórę twarzy oraz dłoni przed niskimi temperaturami, wiatrem oraz suchym powietrzem w ogrzewanych i klimatyzowanych pomieszczeniach. Kompleks wygładza, nawilża i uelastycznia skórę, zmniejsza jej szorstkość i łuszczenie. Ceramidowy kompleks doskonale nadaje się do pielęgnacji zarówno cery suchej jak też  tłustej i mieszanej z tendencją do odwodnienia. 

Ceramidy pielęgnuję także włosy: dodają im objętości, wzmacniają nawilżenie i sprężystość, chronią przed szkodliwym działaniem promieniowania UV i zabiegów fryzjerskich.

Specjalna receptura kompleksu zawiera wszystkie rodzaje ceramidów, jakie naturalnie występują w skórze oraz fitosfingozynę, która jest prekursorem ceramidów. Fitosfingozyna, jako naturalny składnik, jest łatwo absorbowana przez naskórek, metabolizowana przez korneocyty i przekształcana do właściwych ceramidów. Posiada także silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne - zmniejsza ilość zmian trądzikowych i zaskórników, łagodzi podrażnienia, niweluje zaczerwienie skóry i może wygładzać drobne zmarszczki.

Dodatek emulgatora  sodium lauroyl lactylate powoduje, że całość jest rozpuszczalna w wodzie, ale jednocześnie może do pewnego stopnia przyjmować substancje tłuszczowe, co sprawia, że kompleks jest wyjątkowo wygodny w dalszym użyciu.

Produkt szczególnie polecany dla osób stosujących kuracje retinoidami - wykazano bowiem, że skutki uboczne, jakie im towarzyszą w początkowym okresie wynikają z uszkodzenia bariery skórnej i zwiększeniu TEWL. Aplikacja składników wzmacniających barierę spowoduje zmniejszenie nieprzyjemnych wrażeń - wysuszenia, zaczerwienia i podrażnień. W zalecanym stężeniu nie jest komedogenny



Zastosowanie: skóra sucha, słabo elastyczna, nadwrażliwa;
wspomagająco: w leczeniu AZS, rosacei i dermatoz kontaktowych, skłonności do łuszczenia, podrażnień i czerwienienia; kuracje retinoidami, ochrona skóry zimą, pielęgnacja osłabionych i przesuszonych włosów .

Wszelkiego rodzaju kremy, emulsje, żele i sera do twarzy, balsamy do ciała, kremy do rąk, szampony i odżywki do włosów.
Dobrze się sprawdza jako dodatek do gotowych kosmetyków.

Skład

Skład: Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Phytosphingosine, Cholesterol,
          Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Methyl Paraben  Propyl
          Paraben


Zalecane stężenie:


- 1.5-5% profilaktyka, pielęgnacja cery normalnej 

- 3-5% skóra sucha i starzejąca 

- 3-15% naprawa uszkodzonej bariery skórnej

Ciężar właściwy: 1,15g/ml


Właściwości fizyczne


- gęsta, biała emulsja

- zapach charakterystyczny

- rozpuszczalny w wodzie

- emulguje niewielkie ilości fazy olejowej


Zalecenia techniczne:

- wprowadzać w temp. 80oC lub w procesie na zimno

- stabilny w ph 4 - 7.5

- przechowywać w temperaturze 10-15oC - w takich warunkach 
  jest stabilny przez 1 rok, przechowywany w temp. pokojowej
  6 miesięcy.

- niewskazany spadek temperatury poniżej 10°C



Receptury

Zapraszamy wkrótce



Data dodania produktu do sklepu: wtorek, 21 październik 2008.


Copyright © naturaliskosmetyki.pl - Powered by marecki.name :: Tworzenie stron www | Projekt gradiczny soqlloos