naturalis naturalis   naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis Twój koszyk jest pusty.
E-mail: info@naturaliskosmetyki.pl
naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis
naturalis
  Jesteś tu: » START » Laboratorium » Nawilżające (12) » NATURALNA BETAINA
naturalis
Nawilżające (12)
 


 

 



powyżej 400 zł



Opinie klientów
Dodaj swoja opinie o:
NATURALNA BETAINA



Bardzo fajna ta betaina:-)Sprawdza się doskonale jako dodatek do gotowych kosmetyków jak i tych robionych własnoręcznie od podstaw.Efekty są zauważalne przy większych stężeniach już po pierwszym użyciu.Naprawdę super produkt godny polecenia.1 [czytaj]
Autor: caylea
Data: 2010-08-13


Faktycznie łagodzi i nawilża.Wypróbowana przede wszystkim jako dodatek do maseczek oraz maski do włosów.Rewelacyjna jako składnik, do skonstruowanego przeze mnie, żelu do mycia dla super alergicznego dziecka.1 [czytaj]
Autor: magdabb
Data: 2010-08-09

Opinie klientów
Dodaj swoją opinie
Wszystkie opinie: (2)


                               
  Pielęgnacja cery suchej

[...][czytaj]

 
Informacje o nowych produktach i promocjach!




NATURALNA BETAINA

Cena:

Dostępne Opcje:
gramy:
Ilość:





 

Opis

Naturalna pochodna  aminokwasu (glicyny)*, łagodzi drażniące działanie kwasów oraz agresywnych detergentów.  Silnie nawilża oraz odżywia zarówno skórę jak i włosy.

Jako związek bipolarny o małej cząsteczce ma niezwykłe zdolności oddziaływania z wodą i podobnymi do wody cząsteczkami, nadaje roztworom wyjątkowe odczucie jedwabistości, co czyni ją bardzo interesującym składnikiem toników, kremów, balsamów oraz wody micelarnej. W pewnym stopniu zmniejszania także uczucie kleistości formulacji i poprawia jej rozprowadzanie.

Wyższe stężenia betainy poprawiają właściwości pielęgnacyjne kosmetyków, nie powodując destabilizacji emulsji, tak więc można ją, w postaci kryształków lub rozpuszczoną w niewielkiej ilości hydrolatu, dodawać do gotowych produktów takich jak kremy , żele, balsamy czy odżywki do włosów.

*należy odróżnić Naturalną Betainę (glicynową) od detergentu Cocamidopropyl Betaine  – składnika
  półsyntetycznego , często wywołującego alergie kontaktowe i dermatozę skórną.




Działanie :


• 2,5% stężenie betainy silnie nawilża skórę poprzez redukcję TEWL, wyższe
   koncentracje pozwalają osiągnąć lepsze efekty

• zwiększa elastyczność skóry

• wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe przy minimum 10 % stężeniu 
 
• wykazuje lekkie działanie odżywcze

• nawilża i wzmacnia włosy, dając efekt wyjątkowej jedwabistości i miękkości

• dodatek do szamponu , odżywki czy wcierki do włosów skutecznie niweluje 
  przesuszenie włosów i działa łagodząco na skórę głowy

• 50 % roztwór betainy ma działanie łagodniejsze niż czysta woda, co jest 
  istotne w przypadku zmywania np. peelingów chemicznych.

• już  3,5 % dodatek betainy skutecznie redukuje drażniące działanie
  detergentów – szczególnie ważne w pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt

• zmniejsza kleistość formulacji poprawiając komfort stosowania

• buforuje substancje o niskim pH

• zwiększa rozpuszczalność niektórych substancji w wodzie



Wskazania :

• cera sucha i ze skłonnością do odwodnienia

• suche włosy po zabiegach kosmetycznych

• przesuszona i wrażliwa skóra głowy

• pierwsze objawy starzenia, zmarszczki, uszkodzenia posłoneczne

• ochrona przeciwsłoneczna



Zastosowanie :

• produkty pielęgnacyjne do twarzy – kremy , emulsje , toniki , maski do twarzy

• toniki i kremy z kwasami AHA, PHA, BHA 

• produkty do włosów - szampony , odżywki , wcierki  - można surowiec
  dodawać do gotowego produktu

• produkty do pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt

• balsamy do ciała

• kremy do rąk

• żele do mycia twarzy i ciała

• balsamy po goleniu 

• produkty do higieny jamy ustnej

• produkty po opalaniu

Skład

Skład INCI: Betaine

Zalecane stężenia: 2 – 10 % , jako dodatek do toników z kwasami 10-20%,
jako rozpuszczalnik do 50%

Ciężar nasypowy: 0,75 g/ml


Właściwości fizyczno-chemiczne:

• białe kryształki

• rozpuszczalny w wodzie do 60 % w temp. 20-30 oC

• rozpuszczalność w etanolu : 8,7 %


Zalecenia techniczne:

• przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu
  substancja silnie higroskopijna



Data dodania produktu do sklepu: sobota, 05 czerwiec 2010.


Copyright © naturaliskosmetyki.pl - Powered by marecki.name :: Tworzenie stron www | Projekt gradiczny soqlloos