Rozpuszczalna w wodzie forma masła shea (karite), powstała w opatentowanym procesie produkcji, łączy w sobie wszystkie właściwości pielęgnacyjne czystego masła shea z niezwykłą łatwością wprowadzania surowca do transparentnych formulacji wodnych typu toniki, mgiełki, żele oraz lekkich emulsji typu lotiony, sera i kremy do twarzy, bez potrzeby stosowania dodatkowych emulgatorów. Shea Soluble jako emolient o właściwościach kondycjonujących, łagodzących oraz natłuszczających zdecydowanie zmniejsza podrażnienia związane z aplikacją agresywnych surfakantów typu Sodium Lauryl Sulphate (SLS) dzięki czemu jest doskonałym dodatkiem do gotowych żeli do mycia twarzy i ciała, szamponów do włosów itd.
Spraye do ciała, toniki czy sera i kremy z dodatkiem Shea Soluble doskonale nawilżają, zmiękczają oraz wygładzają skórę nie pozostawiając tłustego filmu.
Zastosowanie:
• sera, kremy i żele do pielęgnacji twarzy, szyi i dekoltu
• płyny do demakijażu
• odżywcze i nawilżające spraye do ciała
• toniki
• mgiełki do włosów
• żele do mycia
• szampony
• płyny po goleniu
• dodatek do gotowych żeli, szamponów itd – surowiec rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego hydrolatu lub wody (jeśli porcja będzie zużyta od razu), dodać do porcji kosmetyku, wymieszać i zaaplikować na skórę.
Do szybkie rozpuszczania Shea Soluble można użyć poręcznych pojemniczków |