naturalis naturalis   naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis Twój koszyk jest pusty.
E-mail: info@naturaliskosmetyki.pl
naturalis
naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis naturalis
naturalis
  Jesteś tu: » START » Laboratorium » Aktywne składniki (23) » SKWALAN 100% - pozyskiwany z oliwek
naturalis
Aktywne składniki (23)
 


 

 



powyżej 400 zł



Opinie klientów
Dodaj swoja opinie o:
SKWALAN 100% - pozyskiwany z oliwek



Świetny dla mojej wrażliwej skóry. Doskonale nawilża i uelastycznia. W połączeniu z HA pozostawia buzię gładką, bez uczucia tłustości.1 [czytaj]
Autor: malinowa
Data: 2009-02-11

Opinie klientów
Dodaj swoją opinie
Wszystkie opinie: (1)


                               
  Pielęgnacja cery suchej

[...][czytaj]

 
Informacje o nowych produktach i promocjach!




SKWALAN 100% - pozyskiwany z oliwek

Cena:

Dostępne Opcje:
mililitry:
Ilość:





 

Opis

Naturalny, ekskluzywny olej, pozyskiwany z oliwek.  W znaczący sposób zwiększa przenikanie lipofilowych  składników aktywnych takich jak witamina A, E  i innych surowców biologicznie czynnych rozpuszczalnych w tłuszczach.  Dzięki temu jest cennym składnikiem wszystkich produktów przeciwstarzeniowych.

Jest lekkim olejem, który po aplikacji  daje uczucie aksamitnej gładkości bez uczucia tłustości czy lepienia. Doskonale nawilża, uelastycznia  i uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka.

Z badań wynika, że jest składnikiem o  niskim potencjale komedogennym, dlatego stanowi doskonały dodatek również do kosmetyków dla cery tłustej i trądzikowej. Jednak osoby o dużej wrażliwości na powstawanie zaskórników, powinny zacząć od  niższych stężeń procentowych, stopniowo je  zwiększając  jeśli z obserwacji wynika, że surowiec nie powoduje zmian zaskórnikowych.

Skwalan jest również bardzo dobrym antyoksydantem , który chroni skórę przed oksydacją spowodowaną promieniowaniem UV i powstawaniem wolnych rodników. Dzięki temu jest w pełni bezpiecznym składnikiem wszystkich preparatów do stosowania na dzień.

Lekkie działanie bakterio i grzybobójcze  skwalanu chroni  uszkodzoną skórę przed infekcjami, wspomaga proces gojenia się ran. Dzięki tym właściwościom znajduje szerokie zastosowanie w preparatach do pielęgnacji skóry z egzemą i atopowym zapaleniem skóry. 

Wskazania:

• wszystkie rodzaje cery: sucha, tłusta – odwodniona, trądzikowa, naczyniowa,
  wrażliwa i alergiczna

• starzenie i fotostarzenie skóry

• pielęgnacja delikatnej skóry wokół oczu i ust

• spierzchnięta skóra dłoni i stóp

Zastosowanie:

• w kremach, żelach, serach do twarzy i pod oczy

• w balsamach do ciała

• w kremach do rąk i stóp

Dla dociekliwych

 Zapraszamy wkrótce



Skład

Skład: Squalane

Ciężar właściwy: 0,8 g/ml

Zalecane stężenie: 3 - 100% 

Właściwości fizyczne:

- bezbarwny, bezzapachowy płyn

- rozpuszczalny w tłuszczach

Zalecenia techniczne:

- produkt bardzo stabilny, niepodatny na oksydację o długim terminie ważności

- wprowadzać do formulacji w temp. do 80oC lub w procesie na zmino

- przechowywać w temp. pokojowej w ciemnym miejscu, szczelnie zamknięty

 



Receptury

Zapraszamy wkrótce



Data dodania produktu do sklepu: czwartek, 16 październik 2008.


Copyright © naturaliskosmetyki.pl - Powered by marecki.name :: Tworzenie stron www | Projekt gradiczny soqlloos